Scroll Top

GHID DE MONTARE A TAPETULUI

GHID DE MONTARE A TAPETULUI

Inspectare

Examinează cu atenție fiecare rolă pentru a te asigura că este în stare bună, cu nuanțe consistente și fără defecte evidente. Te rugăm să ai în vedere că nu ne putem asuma responsabilitatea pentru defecte vizibile în timpul procesului de montare. După ce ai montat 2 sau 3 panouri, este recomandat să examinezi cu atenție rezultatele.

Pregătire

Acest proces necesită o abordare metodică și amănunțită. Canalizeazăți perfecționismul interior și urmează acești pași:

 1.  Începe asigurându-te că peretele tău este cât mai curat posibil. Îndepărtează orice urme de murdărie, tapet vechi și vopsea care se cojește. Netezește crăpăturile și iregularitățile cu un material de umplutură corespunzător pentru a obține o suprafață netedă și
  satisfăcătoare.
 2. După umplere, șlefuiește și aplică grund în zonele respective. Grundul sigilează materialul de umplutură și împiedică uscarea lui la o rată diferită, care ar putea provoca bule în tapet pe măsură ce absoarbe umiditatea din adeziv
 3. Asigură-te că toate suprafețele sunt curate și uscate după ce ai netezit, umplut și șlefuit peretele.
 4. Dacă pereții tăi sunt vopsiți cu vopsea latex, ia în considerare aplicarea unui strat de grund înainte de instalare pentru a crea un strat protector care respinge adezivul.
 5. Pentru a obține margini impecabile, poate fi necesar să vopsești peretele într-o culoare similară cu tapetul pe care îl aplici, pentru a
  preveni apariția fundalului la îmbinările unde se întâlnesc marginile tapetului.

Sfaturi pentru montarea tapetuluI

 1. Tapetul vlies are un strat special cu țesătură non-woven, oferind stabilitate dimensională și prevenind expansiunea în umiditate. Acest lucru permite montarea uscată, reducând timpul de instalare.
 2. Nu este necesară o masă de lipit, și nu există timp de înmuiere. Tăierea în jurul comutatoarelor de lumină și prizei este mai ușoară pentru că hârtia este uscată.
 3. Tapetul vlies este mai puțin predispus la formarea de bule, cute sau rulare a marginilor, fiind mai ușor de montat pentru începători.
 4. Cel mai bun adeziv este un amestec gata preparat pentru tapet nonwoven, aplică-l folosind o rola. Asigură-te de o distribuție uniformă a pastei pe perete. Pentru zonele înguste: linii de tavan, colțuri, plinte și finisaje, folosește o pensulă.

Procesul de montare

 1. Tapetul nostru este livrat în benzi de 50 cm lățime; începe măsurând 50 cm de la colț (în direcția în care mergi), dar scade 1 cm. Marchează aproape de tavan; este punctul tău de pornire pentru nivela cu bulă, permițând o suprapunere de 1 cm în jurul colțului. Marchează linia verticală la fiecare 10-15 cm folosind un creion.
 2. Fixează partea de sus a lungimii pe perete la înălțimea și poziția dorite. Aliniază partea de sus și partea de jos a primei lungimi înainte de a o netezi. Dacă faci o greșeală, îndepărtează lungimea și reaplică adezivul dacă s-a uscat.
 3. Folosește o racletă, burete sau pensulă pentru a elimina bulele de aer. Lucrează de la tavan la podea și de la mijloc spre margini. Evită utilizarea uneltelor dure care ar putea deteriora suprafața.
 4. Taie excesul de tapet în partea de sus și jos a peretelui folosind un cuțit ascuțit cu lamă retractabilă. Împinge materialul în linia tavanului și a plintei, înlocuind lama la nevoie.
 5. Alăturați lungimile de tapet, asigurându-vă poziționarea corectă și potrivirea modelului. Aplică adeziv pe margini pentru o aderență sporită.
 6. Continuă acest proces până când peretele este complet acoperit.

Pentru a-ți optimiza experiența cu tapetul, ia în considerare următoarele

 1. Tapetul nostru poate fi utilizate în băi și bucătării, dar s-ar putea să nu fie potrivit pentru zonele cu umiditate ridicată. Asigură o ventilație corespunzătoare și folosește pasta care inhibă mucegaiul dacă este instalat într-o cameră umedă.
 2. Condițiile variază de la o cameră la alta datorită dimensiunii, extracției și umidității, afectând condensarea. Ca atare, nu putem garanta potrivirea în toate situațiile.
 3. Permiteți camerei să se ventileze după instalarea tapetului și mențineți o temperatură medie în cameră pentru uscare corectă. Mențineți temperatura camerei și a peretelui la minimum 18°C.
 4. Probleme comune precum margini ridicate, bule și goluri pot să nu fie atribuite tapetului în sine, ci mai degrabă cantității de adeziv utilizate, suprafeței peretelui și tehnicii de tapetare.

Îngrijire

Tapetul nostru este lavabil. Pentru a-l curăța, șterge suprafața cu un burete sau o cârpă umedă. Din cauza procesului de imprimare, unele reziduuri de cerneală pot să se elibereze prima dată când cureți tapetul.

Cu toate acestea, culorile reale din design și calitatea materialului nu sunt afectate. Șterge întotdeauna tapetul vertical. Nu aplica benzi de mascat pe suprafața tapetului, deoarece acest lucru ar putea afecta integritatea designului, care este imprimat pe suprafață. Pentru o protecție mai mare a tapetului, în special în băi, bucătării sau alte zone umede, recomandăm utilizarea unui lac protector.

PROS AND CONS

WALLPAPERING

PROS

CONS

Comments from the decorator:
There are no restrictions at all with wall murals, you can create whatever you want, of course you can do this with paint but it will require time and knowledge. Many choose not to wallpaper as they think it can be difficult to do and believe that a patterned wallpaper can restrict the rest of their home decor. We think people should be more daring and decide to have more murals in their home, to create a special feeling in a way that paint cannot. And of course in many cases, wallpapering can be easier than painting.

PAINTING

Comments from the decorator:
Many people think it is easier and faster to paint, but that isn’t always the case. Good preparation is always required, but above all else, all floors and furniture must be covered and a good masking job is also important, this is something wallpaper does not require. It can also be difficult to get the same character in a room when comparing painted walls with wallpapered walls, but it is of course up to each one’s taste. We really like the combination of paint and wallpaper in the same room.